25.2.2009

PAIVA 45

Perjantai. Kumily.
Heraamme aamulla 5.20, safarille. Jeepilla huristellaan pienten kylien ohitse kohti kansallispuiston porttia. Vahan lisamaksua ja elamys alkakoon.
Kuskimme, Thomas, tarkkailee metsia elainten toivossa. Jos vain muistaisi katsoa valilla eteensakin.
Naemme kaukaa sambanhirvia, biisoneita ja lintuja. Thomas on yltiopaisen innoissaan ja ottaa kamerallamme kuvia kaukana olevista elaimista - ne nayttaa kuvissa enemman vain joltain pikku moykyilta. Ei villinorsuja eika tiikereita.
Syomme aamupalan ennen metsavaellusta. Pojat selassa kavelemme viidakossa. Hiki, paljon norsunkakkaa ja viela vahan lisaa. Mutta ah, luonnon hiljaisuus ! Se jo itsessaan on nautinto.
Naemme valtavan linnun, hornbill. Se ja perhoset ja muurahaiset ovat vaelluksen elainsaldo.
Syomme lounaan, pojat huonosti. Chillaillaan ruohikolla hienossa saassa. Pojat leikkii raaoilla tomaateilla, he nappasivat ne emannan tomaattipensaasta.
Visa souteluttaa meita pienen mutkan saalittavan kokoiseksi kuihtuneessa jarvessa. Ei elaimia. Opas kertoo etta kuivana kautena elaimet on syvalla viidakossa.
Seuraavaksi teeta ja kahvia. Juttelemme mukavien belgialaispariskunnan kanssa. Mies on rakastunut Intiaan ja yhdessa tyttoystavansa kanssa ovat ottamassa selvaa miten voisivat aloittaa oman yrityksensa taalla, bed&breakfast-majatalon. Mies haluaa ajaa kaikki ajokortit Intiassa. Sitten he voisivat vuokrata oman riksan ja matkustaa silla ympari Intiaa. Hieno ajatus!
Hyvastelemme heidat ja matkalla takaisin naemme jeepin kyydista valtavan biisonin tien reunassa. Lintuja ja norsunkakkaa. Myos pikkunorsun kakkaa.
Paiva viidakossa oli kuitenkin mukava, kaikesta huolimatta.
Illalla kaymme syomassa laakarin perheen luona. Kreisi ilta. Sairaanhoitajat, jotka hoitivat minua viime paivina, kokkaavat nyt meille ruokaa. Ovatko he jotain kaikenosaavia palvelijoita? Syomme heidan pienessa, kaiken kattavassa huoneessa lattialla kasin, mausteista kalaa (Visa skippaa kalan). Mietin juuri toipuvaa vatsaparkaani.
Ilta on kuitenkin ihan mukava ja heidan lapsensa sopoja. KAikki on taalla yhta isoa perhetta, se on hienoa!
Huomenna matkustelu taas alkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti