15.2.2009

PAIVA 37

Mokkimme on vilpoisa. Visa lammittaa takan jaljella olevilla puilla. Ehka tarkenisi menna suihkuun? Pestaan vahan pyykkia ja lahdetaan aamupalalle. Huono oloni jatkuu. Taidan kayda tanaan laakarissa.

Vuokraamme jarvenrannalta pyorat. Vuokraaja tuunaa niita hiki hatussa kuntoon. Aika ramat, mutta otamme ne kuitenkin. Kierramme jarven, pojat ovat selkarepussa. Pyllyni on mustelmilla ekan 100 metrin jalkeen.

IIltapaivalla viiletamme pyorilla alamakeen sairaalaan. Government hospital. Hoito ja laakkeet ilmaisia. Laakari kieltaa minulta oljyiset ja mausteiset ruuat. Katukeittiot pannaan, vain hyvat ravintolat kelpaavat. Remember to eat lots of fruits! Kelpaa.

Hurjan alamaen ja jarruttelusta uupuneiden kasiemme jalkeen on luonnollisesti luvassa rankka ylamaki. Etsimme turisti-infoa, jalat on ihan muussina. Loydamme vihdoin paikan (joka olikin muuttanut ihan sairaalan viereen. kiersimme turhan ylamaki-alamaki -lenkin). Visa kysyy mista voisi ostaa halpaa polttopuuta. "Down, down", sielta alhaalta missa oltiin tunti sitten. En millaan jaksais taas kiiveta takaisin pyorien, poikien ja puukasan kanssa. Me menemme takaisin mokille ja Visa lahtee reippaana etsimaan kyseisen halkopaikan.

Yllari yllari. Ei loydy sielta mihin infossa neuvoivat. Ei lahimailtakaan. Visa palaa tyhjin kasin, raivostuneena ja uupuneena, kiroaa koko (ai minka) turisti-infon. Tyydymme ostamaan vuokraisannalta polttopuut.

Palautamme pyorat ja mina, Leevi ja Pessi otamme pienen hevosen. Visa kavelee ja ottaa kuvia vieressa. Pojat nauttivat kyydista.

Etsimme jarven toisella puolella olevaa ruokapaikkaa. Harhailujen jalkeen, nalkaisten lasten huutaessa, paikka onkin kiinni. JES! Nousu takaisin toiselle puolelle. Ostamme matkan varrelta keksia ja porkkanoita pahimpaan nalkaan. Ravintolassa syon pelkkaa riisia ja salaattia. He eivat pysty muokkaamaan ruokalistaa minun tarpeille. No worries, masu tulee kuitenkin tayteen.

Keitamme illalla viela takkatulen hiilloksilla puuroa ostamassamme pikku kattilassa. Visa keittaa itselleen pannukahvit. Kerrassaan mukavaa touhua. Hyvilla mielin ja vasyneina nukkumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti