8.2.2009

PAIVA 32

Lauantai

Emme voineet nukkua hyonteisverkon alla, se oli kuin SAUNA! Onneton kattorupelimme ei paastanyt verkon lapi yhtaa ilmaa. Revimme verkon Visan kanssa keskella yota alas... ei paljoa auta.

Lahdemme heti aamupalan jalkeen rannalle Leevin toivomuksesta. Huonosti nukutun yon jalkeen pojat ovat kiukkuisia. Eras paikallinen vuokraa aurinkovarjoja pieneen hintaan. Kun paatan yhden vuokrata, miehen vaimo ei suostu siirtymaan vaan pyytaa meita menemaan seuraavan varjon alle. Ihmiset ovat taalla royhkeampia kuin aiemmin.
Pessi kiukuttelee ja yritan saada sen nukkumaan. Huuto yltyy. Vieressa istuva saksalainen nainen tulee huivinsa kanssa paikalle ja kysyy, jos yrittaisimme keinuttaa Pessin uneen hanen huivissaan. Niinpa kokeilemme. Pikkuhiljaa Pessi rauhottuu, mutta heraa aina huutaen kun laskemme hanet alas. Nainen lainaa huivinsa meille, voimme palauttaa sen myohemmin kun asumme samassa majatalossa.
Jatkamme Visan kanssa keinutusta. Kun laskemme alas, Pessi nousee huutaen istumaan ja spytaa. Koko aamupala makaa nyt siina naisen uudella kauniilla huivilla. Heh. Meidan tuuriamme. Huuhdomme Pessin seka huivin suolaisessa merivedessa.
Nukumme pitkat paikkarit hotellihuoneessa.

Iltapaivasta kiertelemme vahan kaupunkia. Kaymme kauniissa puistossa, jossa on kaiverrettuja kallioita ja luolia. Kiipeamme korkeimmalle kalliolle ja ihailemme punaisena hehkuvaa auringonlaskua, kauniita peltoja ja palmumetsia.
Paatan maistaa kalaa. Lohta mies sanoo. Odotan talta ruualta paljon, olemmehan kalastajien kylassa. Mutta mika pettymys! Lohi on ylikypsennetty, hieman kuiva ja mauton. Haaveilen aitini ja isani grillikaloista.

Laitamme kaikki aikaisin nukkumaan. Hyonteisverkko jaa jalleen laittamatta. Tyontekijan lupaama korjaaja ei ole saapunut ja onneton rupelimme keikkuu katossa tulikuumana.
Pessi parka. Saaskien syoma iho ei saa vielakaan rauhaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti