13.1.2009

PAIVA 3

Jatkoyhteys Ahmedabadista yojunalle Udaipuriin sujuu hienosti. Vahan vaikeuksia loytaa oikea vaunu.. Hytissa kaksi intialaismiesta, puhuu englantia, toinen antaa alapedin meille jotta voimme nukkua vierekkain.
Udaipurissa 07.40. On viileaa. Otamme moottoririksan keskustaan Anjuni-hotellille. 800 rupiaa unelmahuoneesta. Koko hotelli on hieno, katolla ravintola. Romanttista, niin kuin Saija sanoi.
Kaupunki on pienia kujia, joista yksi ns. turismipaatie. Kavelemme aamiaisen jalkeen kohti Pichola-jarvea. Ihmiset hymyilee ja tervehtii ja tulee jutteleen. Mumbaissa enimmakseen vain tuijotti mitaansanomattomasti. Jarvi on saastunut, mutta komea naky. Tien varrella on kameli, Leevi sanoo "kaneli". Jarven porrasaskelmilla joku pesee pyykkia, nauramme Saijan kanssa, etta miten ne pyykit muka voi puhdistua tuossa vedessa, kun yhtakkia joku hyppaa uimaan sinne.

Kavelemme Sajjan Nivas -puistossa. Huomaamme leikkipuiston, pojat on innoissaan. Intialaiset on hulluja, liukumaki nousee neljaan metriin eika paalla ole kaiteita. Kiipean ja lasken Leevin kanssa kun pelkaan sen putoavan. Kerjalaislapset leikkivat poikien kanssa ja pyytavat minulta silloin talloin yhta rupiaa.
Taalla on enemman lansimaalaisia turisteja. Nyokkaamme toisillemme, ihonvariko yhdistaa ? Syomme Savage Gardenissa todella hyvaa safkaa, mutta paikallinen olut on pahaa. Pojat (melkein) leikkivat naapurin lasten kanssa. Pessi huutaa niille helouta ja saa heilta pallon ja heittaa sen vesialtaaseen.
Hotellin huoneen hanasta kuumaa vetta satunnaisesti, ei haittaa. Pyykit roikkuu verhotankoihin kiinnittamassani narussa. Saija pitaa matkastamme ja on sita mielta, etta teimme oikein lahtiessamme. Olen samaa mielta. Tutkimme alustavasti seuraavia etappeja. Pohjoisessa viilenee, tarvitsemme paksummat vaatteet reissun edetessa. Tana yona harjoittelemme hyonteisverkon sisalla nukkumista, pojille se on maja.
Hassu maa. Viisi tyyppia joka duunissa, yksi tyoskentelee ja nelja katsoo. Ja talla ajokulttuurilla, kasittamatonta ettei olla nahty yhtaan kolaria. Kaikessa tassa sekasorrossa on kai jokin jumalten yllapitama kosminen jarjestys.
Kaksi pienta liskoa hengailee ikkunalasien valissa. Leevi kay yolla hereilla ja kysyy Saijalta: "Mita maa taalla teen?"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti