2.4.2009

PAIVA 84

ti 31.3. MUMBAI

Viiminen aamu Arambolilla. Syomme "omassa ravintolassamme" Outbackissa. Kaiuttimista kuuluu tuttu piisi toistolla. Samaa piisia ollaan kuunneltu joka aamu naiden 12 paivan ajan. Ostan levyn jossa piisi on, se sopinee yhteen teokseen..

Olemme pakanneet tavaramme. Huone on hiekan peitossa. Pari viimista yota olen saanut kokovartalokuorinnan hiekkaisesta sangystamme.

Parin tunnin taksimatka lentokentalle. Goan kentta on mielestani kehittynein mita olen Intiassa nahnyt (Visa: miesten vessassa ei edes lainehtinut pissa lattialla!). Tunnin matka koneessa and here we are, takaisin alkulahteella. On mielenkiintoista nahda Mumbai uudestaan, kaiken kokemamme jalkeen. Hintataso huimaa edelleen, mutta muuten otamme asiat paljon rennommin. Naemme uuden puolen Mumbaista. Matkalla hotellillemme katson haikeana ikkunasta: slummeja, chaita juovia miekkosia, naisia raskaat taakat paalaellaan, kerjalaislapsia, kengankiillottajia, katukauppiaita.. ja saavumme Colaban alueelle, joka on ihan uusi naky: muotiliikkeita ja ilmastoituja kahviloita, rihkamaa ja piraattikamaa sulassa sovussa liikkeiden ja putiikkien edessa.

Hotellimme on sootti. Lahella kuuluisaa Leopold-kahvilaa, joka otti osumaa Mumbain iskussa. Meilla on iso huone lasitetulla parvekkeella, seka own shared bathroom (vessa kaytavalla, mutta vain meilla avain lukkoon). Hassua. Mutta todellakin kallein asumus missa ollaan koko reissun aikana oltu. 1600rs.

Kaymme kuljailemassa kaduilla, syodaan kalliissa moderneissa kahviloissa, kaymme satamassa. Hiki valuu vaikka aurinko on jo laskenut. +40 astetta. Ja syomme McDonaldsissa ! Voitteko kuvitella ?? Mina viela hieman vastahakoisena, mutta Visa sanoo: "Johan taman reissaamisen jalkeen yksi makkarireissu meille anteeksi annetaan."

Pojat nukahtavat pikkusankyyn, me istutaan Visan kanssa viela partsilla ja mietin: "Pitaisko repaista viimeisille paiville ja ottaa ilmastointi lisamaksusta? Ja pitaisko ottaa lisapatja lisamaksusta, antaisimme sen hotellipojulle, joka joutuu nukkumaan yot kolmen tuolin paalla. On se niin hullua. En tieda olenko onnellinen vai surullinen hanen puolestaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti